Wat is een borstvergroting?

Borstvergroting is een procedure voor esthetische chirurgie waarmee de grootte en de vorm van borsten veranderd kunnen worden. Een borstvergroting in onze kliniek in de regio Tilburg, Den Bosch en Eindhoven wordt vooral uitgevoerd bij vrouwen die altijd al kleine borsten hebben gehad of bij vrouwen die door een borstvoeding of gewichtsverlies minder stevige of kleinere borsten hebben gekregen. Een zacht en natuurlijk aanvoelend implantaat vergroot het volume en zorgt voor een steviger, natuurlijk uiterlijk van uw borsten.

Borstvergroting consult in onze kliniek regio Tilburg, Den Bosch en Eindhoven

Uw arts kan u tijdens een consult in onze kliniek nog meer vertellen over de mogelijkheden van een borstvergroting vanaf 100cc tot 1050cc en/of een borstlift in uw specifieke situatie. Borsten bestaan uit vetweefsel, klierweefsel, bloedvaten, zenuwen, melkgangen en lymfeklieren, bedekt door huid. De vorm van uw borsten wordt vooral bepaald door de elasticiteit van de huid en de verhouding tussen vetweefsel en klierweefsel.

Vermindering van de huidelasticiteit

Jonge borsten bestaan vooral uit klierweefsel en zijn stevig. In de loop der jaren maakt het klierweefsel geleidelijk plaats voor vetweefsel, dat zacht is. Door de zwaartekracht en de vermindering van huidelasticiteit kunnen borsten gaan hangen naarmate de leeftijd vordert. Borsten bevatten geen spierweefsel, dus oefeningen om borsten te vergroten hebben geen effect. Een natuurlijk ogende borstvergroting in onze kliniek regio Tilburg is dan een goede optie. Het herstel van een borstvergroting? Dat is persoonsgebonden, maar valt over het algemeen mee.

Wilt u meer informatie over een borstvergroting in onze kliniek? Of bent u benieuwd naar onze mogelijkheden op het gebied van borstvergroting en borstvoeding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.