Borstvergroting – Na de ingreep

Direct na de ingreep blijft u onder controle van de medische staf in de kliniek. Wanneer u bijkomt uit de narcose kunt u zich slap en moe voelen. De reacties op de narcose verschillen per individu.

Tot het moment waarop u de kliniek verlaat, wordt u begeleid door een verpleegkundige, een anesthesist en uw plastisch chirurg. U kunt na de operatie wat pijn hebben als gevolg van zwelling van het behandelde gebied en lichte bloeduitstortingen. Voor dit ongemak volstaat vaak een lichte pijnstiller als Paracetamol. Uw borsten zullen een gespannen gevoel geven tot het moment waarop de huid zich heeft aangepast aan de nieuwe borstomvang. Dit kan 6 weken tot 3 maanden duren.

Bij plaatsing onder de spier zult u wat meer pijn ervaren. U zult gedurende zes weken dag en nacht een speciale (sport-)BH moeten dragen, die de nieuwe vorm van uw borsten ondersteunt en de zwelling tegengaat.

Wij raden u aan om een aantal dagen rust te houden na de ingreep. Hierna kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken. De eerste dagen na de ingreep zult u ’s ochtends een stijf gevoel hebben. Toch verdient het aanbeveling om hevige inspanning, zowel geestelijk als lichamelijk, gedurende enkele weken te vermijden.

Wanneer er in de eerste drie maanden veel trekkracht komt op het litteken, kan dit wat breder worden. Uw plastisch chirurg zal u enkele specifieke adviezen geven over hoe u het beste kunt werken aan een voorspoedig herstel in uw persoonlijke situatie.

De relatie met uw plastisch chirurg en de medewerkers van onze kliniek eindigt niet na de ingreep. Na één week komt u voor controle naar de kliniek en zullen eventuele resterende knoopjes van de oplosbare hechtingen worden verwijderd. Hierna komt u nog enkele keren terug voor controle (na 6 weken, 3 maanden en na 1 jaar, en dan jaarlijks).

Als u extra informatie wilt na de behandeling, dan kunt u vanzelfsprekend altijd contact met ons opnemen.