Cryolipolyse

Vet verwijderen door bevriezing

Wij voeren al langer deze behandeling uit en het geeft prima resultaten zonder operatie en zonder pijn. Cryolipolyse vraagt wel geduld voordat er enig resultaat zichtbaar of merkbaar is. De ervaring heeft geleerd dat de behandeling met cryolipolyse niet op elke plek van het lichaam mogelijk is. De beste effecten zijn te verkrijgen bij de borsten van mannen, bij de dames onder de oksel, BH regio’s en de flanken en iets op de buikregio. Deze behandeling werkt niet op de armen en / of benen.
cryolipolysis

Vet laten wegvriezen door medisch personeel

Er zijn ondertussen meerdere verschillende cryolipolyse apparaten beschikbaar in Nederland. Meerdere praktijken bieden het verwijderen van vet door bevriezing aan zonder enig voorbeeld te tonen van eigen resultaten. Ook worden deze behandelingen uitgevoerd door niet medisch personeel, omdat de bediening van dergelijke apparaten door een niet medicus mag worden uitgevoerd. Hiervoor is ook geen enkele erkende of officiële opleiding voor nodig, maar pas hiermee op. Bij Janssen Kliniek regio Tilburg – Eindhoven wordt cryolipolyse door een plastisch chirurg uitgevoerd of onder begeleiding van deze door onze verpleegkundige.

Cryolipolyse behandeling met de Coolplas

Cryolipolyse wordt bij ons uitgevoerd met de Coolplas. Hierop zitten drie verschillende maten van handstukken waarvan er één, welke past op het betreffende gebied, op het te behandelen gebied wordt geplaatst. De huid wordt bedekt met een gaas met speciale gel waarop het handstuk komt. Deze zuigt vervolgens de huid met het onderhuidse vet het handstuk in, alwaar het bevriezen van uw vetcellen plaats zal vinden. Afhankelijk van de dikte van het vet duurt de behandeling van dat enkele gebied 45 tot 60 minuten en daalt de temperatuur in het vet tot -8c of -10c. Hierbij ontstaat geen pijn. De gel zorgt ervoor dat de huid niet bevriest, maar alleen het vet. Anders ontstaat er namelijk een brandwond.

cryolipolysis
Een buik onder de navel neemt dus ongeveer één uur in beslag, echter is er nooit voldoende resultaat na één behandeling van vet weg vriezen. Voor enige effect zijn minimaal drie behandelingen nodig, met tussenpozen van vijf weken. Na een behandeling zullen een aantal bevroren vetcellen afsterven, welke door het lichaam worden afgebroken en worden opgeruimd. Dat wil dus zeggen minimaal drie uur behandelen en 20 weken verder voor het vet verwijderen door bevriezing resultaat geeft. Is er de wens tot behandelen van meerdere gebieden zoals bijvoorbeeld de flanken, dan komen er 2 x 60 minuten behandelingen bij. Het voordeel is dus geen operatie en geen hersteltijd. Tijdens cryolipolyse kunt u zich vermaken door TV te kijken of te bellen of te werken op uw laptop enzovoort. En dat onder het genot van een kopje koffie of thee.

Prima alternatief voor liposuctie

Vet verwijderen door bevriezing is dus een prima alternatief voor liposuctie voor sommige gebieden op het lichaam, maar het is geen vervanging voor deze operatie die – overal waar vet zit – kan worden toegepast. Daarom moet voor de juiste indicatie de beoordeling worden gedaan door een plastisch chirurg die met u de alternatieven kan bespreken om teleurstellingen te voorkomen.

De prijzen zijn per gebied 700 euro voor 3 cryolipolyse behandelingen.