Mesotherapie

Hoe gaat een mesotherapie behandeling in zijn werk?

Tijdens een mesotherapie behandeling van bijvoorbeeld het gezicht worden er vele, zeer oppervlakkige prikjes in de huid gegeven door middel van een geavanceerd injectie pistool met een heel fijn naaldje. De mesotherapie behandeling is niet geheel pijnloos, maar prima te verdragen. Na de behandeling mag er een uur niets op het behandelde gebied worden aangebracht, het mag worden gekoeld met een coolpack of ijs.

Wat zit er eigenlijk in?

De basisstof is hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof die zorgt voor soepelheid en vocht vasthoudt in de huid. In deze basisstof kunnen vitaminen als vitamine A,C en E, mineralen, aminozuren, en antioxidanten worden toegevoegd.

Waarom zou u het laten doen?

Een mesotherapie behandeling zorgt ervoor dat het stofwisselingsproces in de huid wordt geactiveerd, waardoor dus verouderingsverschijnselen kunnen worden behandeld. Dat is weer goed voor de egaliteit van de onderste huidlagen waardoor de huid nieuwe veerkracht en elasticiteit (terug) krijgt.

De meest voorkomende vorm van mesotherapie is die van het gezicht. Echt diepe rimpels kunnen met deze techniek niet opgevuld of weggehaald worden. Het gaat om een iets glad trekkend en verfrissend effect. Mesotherapie in het gezicht kan daarnaast ook rondom de ogen en rond de mond worden gebruikt als rimpelbehandeling. Ook kunnen de schadelijke gevolgen van roken, luchtvervuiling en zonlicht worden aangepakt. Daarnaast is een mesotherapie behandeling een goed middel voor de behandeling van droge en ruwe huid

Wanneer kan ik er het beste mee beginnen?

Wie de huid lang in goede conditie wil houden, kan het beste preventief beginnen tussen de 35 en 40 jaar beginnen met een mesotherapie behandeling. Het is heel geschikt om de nog jonge huid in een betere kwaliteit te brengen en de oudere zijn elasticiteit terug te geven.

Hoe lang duurt een mesotherapie behandeling van het gezicht?

Een mesotherapie behandeling voor het gezicht duurt ongeveer twintig minuten, maar moet wel eens in de vier tot zes weken worden herhaald. Bij voorkeur in een sessie van acht keer. Het beste is om dan na drie maanden nog eens terug te komen, dan na een half jaar. Uiteindelijk hoeft men maar één behandeling per jaar te ondergaan.

En de kosten van mesotherapie regio Eindhoven?

Een mesotherapie behandeling bij Janssen Kliniek regio Eindhoven komt neer op €160,-. De behandeling wordt verricht door een arts.