Probleem gevallen

Regio Tilburg, Den Bosch, Eindhoven

Helaas ontstaan soms problemen na een operatieve ingreep. Een plastisch chirurg kijkt dan ook vooruit en is in staat om complicaties te behandelen. De kans op problemen is gelukkig klein wanneer u door een plastisch chirurg bent geholpen.

Probleem geval (1)

Deze dame werd reeds zes maal elders aan haar borsten geopereerd alvorens zij bij mij kwam. Het resultaat van die ingrepen zorgde voor veel problemen. Haar echtgenoot had de borsten van zijn vrouw al vier jaar niet meer bloot mogen zien.

Er was duidelijk plooivorming aanwezig in de linkerborst en de tepel stond te hoog. De huid met plooien was zeer dun geworden, mede doordat er op deze plaats tijdens de voorgaande operaties littekenweefsel werd weggenomen.

Er werd een operatie verricht waarbij de prothese onder de spier werd geplaatst. Hierdoor ontstond er een dikkere bedekking over de prothese. Vanwege het verdere tekort aan weefsel werd dit opgevuld met aquamid.

Het resultaat

Deze dame durft haar borsten weer te tonen en hoeft geen hooggesloten kleding meer te dragen om de plooien te verbergen.

Probleem geval (2)

Deze dame kreeg helaas borstkanker aan de rechterzijde. Er volgde een amputatie van de borst. Later werd er in een academisch ziekenhuis een reconstructie verricht middels een zogenaamde TRAM-flap.

Hierbij wordt overtollig weefsel van de buik inclusief een spier gebruikt om een borst te creëren. Helaas was de mevrouw niet zo dik op de buik en ontstond er na enkele complicaties een magere borst aan de rechterkant.

Vervolgens werd besloten om de linkerborst te verkleinen om zo meer symmetrie te verkrijgen. Dit was het resultaat waarmee zij in onze kliniek verscheen.

Dit was voor haar zeer teleurstellend. Zij ging niet meer op vakantie. Zij durfde zich niet meer zomers te kleden, zelfs niet wanneer de mussen van het dak vielen.

Zwemmen met de kleinkinderen deed zij niet meer. Een nieuwe relatie aangaan was onmogelijk voor haar. Zij raakte depressief en kreeg via het RIAGG antidepressiva en slaapmedicatie.

Een borstvergroting aan twee kanten werd verricht. Zij kan nog steeds niet geloven dat dit nu haar borsten zijn. Zij gebruikt geen medicatie meer.