Verwijderen of vervangen bilprothesen

Informatie over het verwijderen of vervangen bilprothesen

Als u in het verleden een bilvergroting hebt gehad met implantaten kan de wens ontstaan om een bil implantaat te vervangen of zelfs helemaal te verwijderen, omdat u uw billen na verloop van tijd minder mooi vindt. Problemen met kapsel met bilprothesen komt niet of nauwelijks voor.

Wanneer u ervoor heeft gekozen om de prothesen te laten verwijderen dan kan er volumeverlies ontstaan. Dit kan niet gecompenseerd worden door het op te vullen met uw eigen vetweefsel (lipofilling), omdat dat volume nooit bereikt kan worden.

Het consult – regio Tilburg, Den Bosch, Eindhoven

De plastisch chirurg kan met u bespreken over de mogelijkheden van verwijderen of vervangen van de bilprothesen. Hij legt u uit welke operatietechnieken voor u het meest geschikt zijn en bespreekt de voor- en nadelen hiervan. Hierdoor kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

De behandeling

Het verwijderen of vervangen van de bilprothesen kan of onder lokale verdoving of onder algehele narcose plaatsvinden. De plastisch chirurg bepaalt welke methode in uw situatie geschikt is. Bij voorkeur wordt bij de operatie het oude litteken gebruikt.

Een week na de behandeling komt u bij de plastisch chirurg terug voor controle. Vervolgcontroles gaan in overleg met de plastisch chirurg.