Acht tips die je huid mooier en gezonder maken

Een mooie huid geeft je een goed gevoel. Gelukkig kun je er iets aan doen door de juiste groente te eten. Groenten die veel goeds voor je huid beloven. Wij zetten de tien beste daarvan voor je op een rij:

1. Rode paprika – hierin zit meer dan 100% van je dagelijkse Vitamine C behoefte. Ook bevatten rode paprika’s Vitamine B6, en B6 doet heel veel goeds voor je algehele gestel en dus ook voor je skin. Verder beloven ze je huid een mooiere teint te geven, acne te bestrijden en rimpels te reduceren. Klinkt goed en wat helemaal mooi meengenomen is, is het feit dat er in een paprika maar 30 calorieën zitten!

2. Pure Chocolade – Pure chocolade bevat heel veel flavanoïden en polyfenolen. Beide zijn goed voor je huid! Zo is uit onderzoek gebleken dat wanneer vrouwen drie maanden lang lang elke dag driehonderd milligram cacaoflavanolen eten, dat zij dan beter beschermd zijn tegen UV licht. Ook de bloedtoevoer naar de huid neemt toe met als gevolg dat de huid sterker, dikker en zachter wordt.

3. Zalm – het oranjevis barst van de Vitamine D en dat is top voor o.a. je huid. Zalm is bovendien vet rijk aan omega-3 vetzuren en daarvan is bekend dat ze geschikt zijn voor het bestrijden van ontstekingen, rimpels en acne. De hoge omega-3 gehalte in zalm helpt je huid bovendien van binnenuit te hydrateren. Verder krijg je door eht eten van zalm een beter doorbloede hoofdhuid en sterkere en gezondere haren.

4. Kokosnoot-olie – Dit is dus een van de rijkste bronnen van verzadigde vetzuren. Hierin zit laurinezuur. Dat is een zeer krachtig antibacteriël en antiviraal middel dat virussen, infecties, ontstekingen en acne zo goed als mogenlijk zal voorkomen. Verder is deze olie superrijk aan vetzuren en vitamine E, en zo wordt de huid prachtig gehydrateerd, wordt zij zacht en zullen rimpels enigszins worden voorkomen.

5. Groene thee – Groene thee is goed voor je huid. Dit komt omdat groene thee boordevol polyfenolen zit. Polyfenolen zijn plantaardige anti-oxidanten die jouw huid beschermen tegen vele vervelende maar ook ernstige kwalen. Maak dus een gewoonte van dagelijks groene thee drinken.

6. Ananas – Deze fruitsoort is met name goed voor de huid waarop cellulitis voorkomt. Ananas is een vetafbreker. Niet alleen in de maag, maar ook in de huid. Eet daarom regelmatig ananas, want dan krijg je veel bromelaine binnen, het enzym dat vet afbreekt en dus ook die ranzige vetbultjes die cellulitis eigenlijk zijn.

7. Wortelen – Deze zijn supperijk aan Vitamine A en beloven de talgproductie in evenwicht te houden.

8. Selderij – Deze groente bevat vitamine K, natrium, kalium en water.  Het zorgt voor goede hydratie van je huid. Dus minder puistjes, uitslag en rimpels.

http://beauty.blog.nl/gezondheidsnieuws/2015/04/20/deze-8-foodies-maken-je-huid-supermooi