Goed advies vooraf

U overweegt een ingreep en u vraagt zich af bij wie u moet zijn. Hebt u al een arts op het oog? Vraag dan in elk geval of hij of zij bekwaam en bevoegd is om de ingreep uit te voeren. Wat bedoelen wij daar eigenlijk mee? Wel, er zijn artsen die zich bijvoorbeeld cosmetisch chirurg, dermatochirurg of plastisch aangezichtschirurg noemen. Dit zijn geen erkende artsen. Er is maar één opleiding tot medisch specialist waarvan cosmetiek en de esthetische chirurgie deel uitmaken. Dat is de opleiding plastische chirurgie. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u ook naar een recent verschenen artikel in het NRC.

De beschermde titel plastisch chirurg geeft u houvast. U weet dan dat hij of zij een brede chirurgische opleiding heeft gehad en brede ervaring heeft opgedaan. Doen zich problemen voor van levensbelang, dan kan hij of zij adequaat handelen.

Hebt u al een afspraak gemaakt? Let dan bij het eerste consult op met wie u het gesprek voert. Soms is dat een consulent(e) en niet degene die u opereert. Deze consulent(e) heeft echter niet de kennis van een plastisch chirurg. Hij of zij kan u minder goed informeren en kan ook niet alle vragen beantwoorden.

Hebt u het eerste gesprek met de chirurg, zorg er dan voor dat hij of zij Nederlands spreekt. Het eerste gesprek is belangrijk. U hebt veel vragen. Laat u daarom goed informeren over de ingreep, vraag naar voorbeelden en mogelijke complicaties.

Hoe komt u erachter of de arts met wie u contact hebt de juiste vakman of vakvrouw is? U kunt dit eventueel navragen bij:

  • Nederlandse Vereniging Esthetische Plastische Chirurgie
  • De Medische Registratie Commissie, onderdeel KNMG te Utrecht

Hebt u vragen of zijn er zaken onduidelijk? Dan kunt u ons bellen op 013-5213555, wij helpen u graag! Per e-mail bereikt u ons op info@janssenkliniek.nl of via het formulier op de contactpagina. U ontvangt zo mogelijk binnen 24 uur een reactie.