Kennis en ervaring

Drs. Janssen studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam (1985-1989) en slaagde voor het artsexamen in 1991. Hierna volgde hij de opleiding algemene chirurgie in het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven (1995) waarna hij zich specialiseerde in de plastische chirurgie in het Academisch Ziekenhuis Rotterdam Dijkzigt (1999).

Tijdens de opleiding plastische chirurgie heeft hij veel ervaring opgedaan met de behandeling van o.a. brandwonden, handletsels, ernstige letsels van weke delen, huidtumoren en aangeboren afwijkingen (bijv. hazenlippen en schedelafwijkingen), de zgn. reconstructieve chirurgie.

Na de plastisch chirurgische opleiding (1999) heeft Drs. Janssen zich full-time toegelegd op de cosmetische plastische chirurgie en zich hierin verder gespecialiseerd. Hij heeft ervaring opgedaan in verscheidene privé-klinieken in binnen- en buitenland (o.a. Boston Clinics op Harley Street, London). Daarnaast volgde hij specialistische opleidingen in het buitenland om zijn vakkennis te vergroten, zoals de facelift cursus bij Dr. Hamra in Dallas, de neuscorrectie cursus van Dr.Tebbets, de liposuctie cursus van Dr. Fournier in Parijs, en de genitinale chirurgie bij Dr.Barron in New York. Deze namen vertegenwoordigen de wereldtop in deze vakgebieden.

Regelmatige bezoeken aan internationale congressen houden hem op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op cosmetisch chirurgisch gebied.

Ook is Drs. Janssen een van de eerste plastisch chirurgen in Europa die de minilift uitvoerde. Hierdoor heeft hij een ruime ervaring met het verrichten van deze behandeling. Tevens heeft hij ruime ervaring met injectables en participeert hij in een Europees wetenschappelijk onderzoek met Aquamid. Als mede auteur zijn er enkele wetenschappelijke publicaties verschenen in internationaal wetenschappelijke tijdschriften over problemen met permanente fillers. De kennis en ervaring over o.a. injectables worden regelmatig gedeeld met internationale collegae.