Buikwandcorrectie voor mannen

Een strakkere buikwand? Doordat een uitpuilende buik wordt teruggedrongen, zorgt deze buikwandcorrectie voor een duidelijke verandering.

Een strakkere buikwand

Wat is abdominoplastiek?

Abdominoplastiek of een buikwandcorrectie is een grote chirurgische ingreep waarbij het overschot aan huid en vet op het middendeel en het onderste deel van de buik wordt verwijderd. Tevens worden hierbij de spieren van de buikwand strakker gezet. Doordat een uitpuilende buik wordt teruggedrongen, geeft deze operatie een duidelijke verandering te zien. Maar vergeet niet dat een buikwandcorrectie, ook een mini buikwandcorrectie, altijd een aanwezig litteken zal geven, dat kan lopen van heup naar heup en rond de navel.
kliniek Janssen Oisterwijk

Het begint met een gratis consult

Tijdens uw eerste consult zal de plastisch chirurg uw algehele gezondheid evalueren en een fysiek onderzoek uitvoeren om de juiste indicatie vast te stellen. Als u medicijnen gebruikt, wordt u gevraagd een lijst mee te nemen of ze te vermelden. Wees open en eerlijk over uw verwachtingen tijdens het bespreken ervan met de plastisch chirurg. Tijdens dit consult worden ook de risico’s en alternatieve opties met u besproken, waaronder liposuctie voor mannen, alleen of in combinatie met een buikcorrectie.
martin janssen plastisch chirurg

Van begin tot eind

Een buikwandcorrectie, hoe werkt het?

U begint het traject van een buikwandcorrectie dus met een consult bij een plastisch chirurg. Vraag vooral alles wat u weten wil en laat u goed informeren over de behandeling, de risico’s en de nazorg. Vóór de abdominoplastiek mag geen streng dieet worden gevolgd. Dit kan namelijk een slechte invloed hebben op de wondgenezing. Wanneer u verkouden raakt of koorts krijgt voor de ingreep, zal deze mogelijk moeten worden uitgesteld. De ingreep wordt in de kliniek onder algehele anesthesie verricht.

De operatie duurt 1,5 à 2 uur. De incisie (insnijding), en dus het uiteindelijke litteken, loopt van heup tot heup, net boven de schaamstreek en in de bikinilijn. Tevens zal er een litteken ontstaan rond de navel. De navel blijft staan op de ondergrond van de buikwand. Na het maken van de incisie wordt de huid met vet losgemaakt van de buikwand tot aan de onderste ribben. Hierdoor komen de verticale buikspieren vrij. Deze spieren worden weer strak gezet met hechtingen. De huidlap wordt vervolgens naar beneden getrokken en het overschot kan worden verwijderd. Hierna kan de huid worden gehecht en wordt de wond verbonden met o.a. een elastische band. Er zullen geen slangetjes worden ingebracht om het wondvocht af te voeren. Bij sommige patiënten is er geen overschot aan huid aanwezig en kan deze behandeling worden uitgevoerd via de navel. Hierdoor heb je slechts alleen een litteken rondom de navel.

Het herstel na een (mini) buikwandcorrectie is als volgt. De eerste paar dagen zal de buik iets gezwollen zijn. Waarschijnlijk zult u pijn voelen en enig ongemak ervaren. Dit is goed beheersbaar met medicatie.  Eén week mag u zich niet douchen en moet het verband droog blijven. Hoewel rechtop staan de eerste dagen moeizaam zal gaan, is het van belang dat u snel weer in beweging komt. Na één week zullen de knoopjes van de hechtingen worden verwijderd; de hechtingen zijn oplosbaar. U dient zes weken de elastische band te dragen.

Wie zijn de beste kandidaten voor een buikwandcorrectie?

Ideale kandidaten voor een buikcorrectie zijn mannen en vrouwen in relatief goede gezondheid die last hebben van vetophopingen en/of een verslapte huid, en waarbij dieet en lichaamsbeweging niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd. Vooral vrouwen die na een zwangerschap, mogelijk gevolgd door een keizersnede, last hebben van uitgerekte spieren en huid, kunnen baat hebben bij een buikwandcorrectie. Ook oudere patiënten met verminderde huidelasticiteit, vaak in combinatie met overgewicht, kunnen profiteren van deze ingreep.

Het is echter raadzaam voor patiënten die nog aanzienlijk willen afvallen om de buikwandcorrectie uit te stellen. Ook vrouwen met toekomstige kinderplannen doen er goed aan de ingreep uit te stellen, omdat een daaropvolgende zwangerschap de resultaten van de operatie teniet kan doen.

Een buikwandcorrectie kan zowel uw uiterlijk als uw zelfvertrouwen verbeteren. Voordat u deze procedure overweegt, is het van belang om uw verwachtingen zorgvuldig te overwegen en deze uitvoerig te bespreken met uw plastisch chirurg.

Wat kost een buikwandcorrectie voor mannen?

  • Mini buikwandcorrectie (narcose) €3.500,-
  • Buikwand plastiek (narcose) €5.500,-

Vragen over een (mini) buikwandcorrectie?

Wat zijn de risico’s van een (mini) buikwandcorrectie?

Elke operatie heeft bepaalde risico’s. Duizenden buikwandcorrecties worden per jaar succesvol uitgevoerd. Wanneer de ingreep wordt verricht door een gekwalificeerde plastisch chirurg zijn de resultaten zeer positief. Er zijn echter altijd bepaalde complicaties bij chirurgische ingrepen en dus ook bij een (mini) buikwandcorrectie. Complicaties na de operatie kunnen zijn: infecties en bloedingen (zelden).

Infecties kunnen worden behandeld met antibiotica en drainage, maar kunnen de opnameduur en totale genezingsduur verlengen. Trombose kan deels worden voorkomen door snel weer te gaan bewegen na de ingreep. Een slechte wondgenezing kan leiden tot een opvallender litteken en een tweede buikwandcorrectie operatie noodzakelijk maken.

Rokers wordt geadviseerd te stoppen, omdat roken een verhoogde kans geeft op complicaties en slechte wondgenezing. Het roken dient gestopt te worden minimaal twee weken voor de buikwandcorrectie tot twee weken na de ingreep.

Hoe lang duurt het herstel na een buikwandcorrectie?

Het kan enkele weken tot maanden na de buikwandcorrectie duren voordat u zich weer de ‘oude’ voelt. Afhankelijk van hun conditie voorafgaand aan de operatie, kunnen de meeste mensen twee weken na de ingreep weer werken. Voorzichtig oefenen zal uw herstel bevorderen. De littekens zullen de eerste drie tot zes maanden slechter lijken. Dit is normaal. Het kan één tot twee jaar duren voordat het litteken vlakker en lichter van kleur is geworden. Littekens zullen nooit volledig verdwijnen.

Blijft het resultaat van een buikwandcorrectie behouden?

Om het resultaat van de buikcorrectie te behouden zijn een gebalanceerd dieet en oefeningen zinvol.

Wanneer een (mini) buikwandcorrectie alleen onvoldoende resultaat geeft, kan deze behandeling worden uitgebreid naar een bodylift. Dat kan nodig zijn doordat er een fors huidoverschot is ontstaan (na zeer veel afvallen door een dieet of met behulp van een maagballon of maagband). Hierbij loopt het litteken dan volledig circulair door met als resultaat niet alleen een strakke, platte buik maar ook het liften van de billen en de buitenzijde van de bovenbenen.

Uw buikwandcorrectie realiseren?

Vrijblijvend consultgesprek

U wilt graag een buikwandcorrectie om het overschot van huid te verwijderen? Voor abdominoplastiek bij mannen in Brabant bent u aan het juiste adres. Natuurlijk zegt een website niet alles. Daarom beantwoorden we graag al uw vragen in een gratis en vrijblijvend consultgesprek. In onze kliniek in Osterwijk, in de regio Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. Mail of bel ons gerust.