Liposuctie (mannen)

Liposuctie en liposculptuur zijn cosmetische chirurgische ingrepen die overtollig vet verwijderen dat niet verdwijnt door dieet of voldoende lichaamsbeweging.

Wat is liposuctie?

Liposuctie of liposculptuur voor mannen

Met behulp van liposuctie en liposculptuur kunnen we overtollig vet verwijderen. Vrouwen ervaren doorgaans vetophopingen op specifieke gebieden, wat de populariteit van liposuctie op de buik, benen, billen en heupen verklaart. Mannen hebben vaak vetophopingen rond de buik en taille, en de onderkin is ook een veelvoorkomende zorg. Wanneer we het hebben over liposuctie bij mannen, is de focus vooral gericht op de buik en onderkin.
liposuctie mannen

Liposuctie in regio Tilburg, Den Bosch en Eindhoven

De liposuctietechniek werd al in de jaren ’80 geïntroduceerd en heeft sindsdien aanzienlijke ontwikkelingen doorgemaakt. Hierdoor is liposuctie een patiëntvriendelijke en uiterst veilige procedure geworden. Desondanks moet deze ingreep worden uitgevoerd door een gekwalificeerde plastisch chirurg. Dr. Martin Janssen van Janssen Kliniek in de regio Tilburg – Eindhoven kan tijdens een consult meer vertellen over de mogelijkheden van liposuctie in uw specifieke situatie. In de begindagen van liposuctie werden alleen jongere mensen beschouwd als geschikte kandidaten. Dankzij verbeteringen in de techniek kunnen nu mensen van alle leeftijden worden behandeld.
drs Martin Janssen Plastisch en esthetisch chirurg

Van begin tot eind

Hoe verloopt de liposuctie?

Voorafgaand aan elke vorm van liposuctie vindt een uitgebreid informatiegesprek met de plastisch chirurg in onze kliniek regio Tilburg plaats. Tijdens dit consult zal de plastisch chirurg vragen stellen over uw medische achtergrond en uw algemene fysieke gesteldheid.

De vetophopingen en uw huid worden onderzocht. leder mens is verschillend, dus zal niet iedereen hetzelfde kunnen bereiken met lipolyse. Op basis van uw wensen en mogelijkheden bepaalt u samen met uw plastisch chirurg de voor u meest geschikte behandeling.

De plastisch chirurg neemt de ingreep met u door en geeft aan welke resultaten kunnen worden verwacht. Tevens worden de mogelijke risico’s en complicaties, die zelfs bij een relatief veilige operatie als liposuctie van bijvoorbeeld de buik of benen, kunnen optreden, met u besproken.

Als u op basis van dit uitgebreide informatiegesprek besluit om tot behandeling over te gaan, dan wordt er een behandelingsdatum voor de lipolyse vastgelegd en zult u verdere aanwijzingen krijgen ten aanzien van de voor- en nazorg.

De behandelingstechniek die wij in onze kliniek gebruiken, is de zogenaamde ’tumescent liposuctie’. Hierbij wordt het te behandelen gebied opgevuld met een sterk verdunde verdovingsvloeistof. Deze oplossing zorgt ervoor dat tijdens de behandeling nauwelijks bloed vrijkomt en dat de behandeling nagenoeg pijnloos is.

De verdoving werkt plaatselijk. U bent volledig bij bewustzijn tijdens de liposuctie. De plastisch chirurg maakt na de verdoving kleine sneetjes in uw probleemgebieden en vervolgens wordt de verdunde verdovingsvloeistof onder de huid in het vet gepompt. Na een inwerktijd van minimaal een half uur kan het vet worden verwijderd. Door een kleine zuignaald onder de huid heen en weer te bewegen kan de plastisch chirurg zeer precies het ongewenste vet verwijderen. Tijdens dit proces voelt u een lichte druk of beweging, maar geen pijn.

Er kan u worden gevraagd om tijdens de ingreep regelmatig van houding te veranderen. Op deze manier kan de plastisch chirurg de verdeling van het vet beter beoordelen en de liposcupltuur gelijkmatig uitvoeren.

Wanneer de gewenste hoeveelheid vet is weggehaald, worden de sneetjes dichtgemaakt met een hechting of een hechtpleister. Bij de door onze kliniek toegepaste vorm van liposuctie aan bijvoorbeeld de buik, de benen of de billen zult u slechts één week een elastische pleister of band moeten dragen, die de zwelling van het behandelde gebied tegengaat.

Bij ’tumescent liposculptuur’ worden onderhuids weefsel en bloedvaatjes niet of nauwelijks beschadigd en is langdurige ondersteuning van het behandelde gebied dus niet meer noodzakelijk. Het herstel na de ingreep in onze kliniek gaat dus opmerkelijk snel. Dus is het dragen van een elastische broek of pak niet meer nodig, slechts 1 week een pleister op het geopereerde gebied volstaat.

U kunt zich direct na de liposcupltuur een beetje slapjes voelen. Waarschijnlijk zullen de behandelde gebieden lichtelijk zwellen en soms vertonen zij lichte bloeduitstortingen. U kunt enige spierpijn voelen, alsof u intensief gesport heeft. Na enkele dagen bent u echter weer in staat om te werken.

De relatie met uw plastisch chirurg en de medewerkers van onze kliniek eindigt niet na de liposuctie. U komt nog enkele keren terug voor controle. Mocht u behoefte hebben aan extra informatie na de behandeling, dan kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen.

Het resultaat van liposuctie of liposculptuur in Brabant

Liposuctie is een chirurgische ingreep. In ongeveer 10% van de gevallen kan het zijn dat er later nog een kleine nabehandeling nodig is. Het kost tijd voor uw lichaam om te herstellen voordat u veranderingen ziet. Over het algemeen krijgt u binnen één week een redelijk beeld van het effect van de behandeling.

In de weken na de behandeling zal uw lichaam resterende vetcellen zelf verwijderen en zal uw huid geleidelijk strakker worden. Het definitieve resultaat van de behandeling kan pas na ongeveer een jaar worden beoordeeld. Vooral het strakker worden van de huid vergt enige tijd.

De nieuwe contouren van uw lichaam zijn permanent. Het verwijderde vet komt niet terug. Echter, als u te veel eet, kunnen de resterende vetcellen groter worden en kunt u weer aankomen. Liposuctie is daarom geen methode om gewicht te verliezen. Om langdurig te kunnen genieten van uw lichaamscorrectie, is het belangrijk om gezond te eten en voldoende te blijven bewegen.

Wat kost liposuctie voor mannen?

 • Onderkin / Hals (lokale verdoving) €1.500,-
 • Heupen (lokale verdoving) €2.000,-
 • Knieën (lokale verdoving) €1.750,-
 • Binnenzijde bovenbeen (lokale verdoving) €2.000,-
 • Bovenbenen (narcose) €2.500,-
 • Kuiten (narcose) €2.500,-
 • Onder- of Bovenbuik (narcose) €2.500,-
 • Onder- en Bovenbuik (narcose) €3.500,-
 • Flanken (lokale verdoving) €2.000,-
 • Borsten bij mannen (narcose) €2.750,-
 • Armen (narcose) €2.500,-

Vragen over liposuctie of liposculptuur?

Bent u geschikt voor liposuctie van buik, benen, billen of onderkin?

Toen liposuctie werd geïntroduceerd, werden alleen jongere mensen als geschikte kandidaten beschouwd. Door verbeteringen in de techniek kunnen nu mensen van alle leeftijden worden behandeld. De beste kandidaten zijn mannen en vrouwen met een goede huidelasticiteit en reële verwachtingen over liposuctie. Reëel betekent dat verbetering, niet altijd perfectie, het doel is.

De vetophopingen moeten plaatselijk zijn en de cliënt moet een bij zijn of haar lichaam passend gewicht hebben. Liposuctie is niet geschikt om overgewicht te corrigeren. Wel kan bijna elk gebied waar sprake is van vetophoping, worden behandeld. Denk bijvoorbeeld aan liposuctie van de buik en de benen. Hierdoor wordt een gebalanceerde figuurcorrectie bereikt.

Tevens is het mogelijk om de contouren van het gezicht te wijzigen door liposuctie van de kaaklijn of de onderkin.

Iedereen die een liposuctie behandeling in onze kliniek wil ondergaan, wordt onderzocht door één van onze plastisch chirurgen. Deze bepaalt uiteindelijk uw geschiktheid voor de liposuctie.

Wat is liposuctie?

Liposuctie, ook wel bekend als liposculptuur, is een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd om ongewenst vetweefsel te verwijderen uit specifieke delen van het lichaam, zoals de buik, dijen, billen, heupen, armen, kin, hals en rug. Het doel is om een meer evenwichtige lichaamsvorm te bereiken door de contouren te verbeteren.

Wat zijn de risico's en complicaties van liposuctie?

Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er risico’s verbonden aan liposuctie, waaronder infectie, bloeding, asymmetrie, contouronregelmatigheden, enz. Het is belangrijk om een ervaren en gekwalificeerde plastisch chirurg te kiezen en alle risico’s te bespreken tijdens het consult.

Welke gebieden van het lichaam kunnen worden behandeld met liposuctie?

Liposuctie kan worden gebruikt om vet te verwijderen en de contouren te verbeteren op verschillende delen van het lichaam, waaronder de buik, dijen, billen, heupen, armen, kin, hals, en rug

Uw liposuctie realiseren?

Vrijblijvend consultgesprek

Uw liposuctie voor mannen realiseren? Voor een liposculptuur in regio Tilburg, Den Bosch en Eindhoven bent u aan het juiste adres bij Janssen Kliniek Oisterwijk. Natuurlijk zegt een website niet alles. Daarom beantwoorden we graag al uw vragen in een gratis en vrijblijvend consultgesprek.  Bel of mail ons gerust.