Armlift – voor uw slappe bovenarmen – regio Tilburg, Den Bosch, Eindhoven

Wanneer u een armlift overweegt, is het belangrijk om de volgende informatie met betrekking tot de ingreep zelf en de te verwachten resultaten van de armlift, goed tot u te nemen. Aangezien plastische chirurgie op het gebied van de bovenarmen voor elk individu anders is, zult u niet alle antwoorden op uw vragen vinden. Maar wanneer iets niet duidelijk is, kunt u gerust contact opnemen met onze kliniek.

De oorzaak van slappe bovenarmen

Door veroudering en/of vermagering wordt de huid dunner en verslappen de spieren. Hierdoor kan de huid van de bovenarm sterk worden uitgerekt met als gevolg slappe bovenarmen. Intensief sporten lost dit probleem niet op. Een operatie kan vaak wel een oplossing bieden. De armlift is een grote ingreep en geeft grote littekens. Bedenk dus, voordat u besluit tot een operatieve ingreep, goed wat uw verwachtingen zijn en bespreek deze met onze plastisch chirurg.

Hoe ziet de armlift operatie eruit?

Plastische chirurgie aan uw slappe bovenarmen vindt plaats onder algehele narcose en zal ongeveer twee uur duren. Via een insnijding tussen oksel en elleboog wordt aan de onderkant van de bovenarm slappe huid- en eventueel vetweefsel van de armen verwijderd. Na het hechten wordt een verband om beide armen aangelegd. Het verband dient u gedurende één week te dragen.

Na deze week verwachten we u weer terug in de kliniek voor controle waar de plastisch chirurg het verband en de hechtingen zal verwijderen. Na de armlift operatie moet u uiteraard voorzichtig zijn. Normale lichaamsbeweging is toegestaan, maar onderneem geen zwaar en inspannend werk gedurende zes weken. Ook adviseren wij om de eerste zes weken niet intensief te sporten of zwaar te tillen. Ontspannen fietsen en wandelen kan weer een week na de ingreep.

Eventuele opties

In sommige gevallen zit er te veel vetweefsel onder de slappe bovenarmen. Is dat bij u het geval, dan kunnen we dat weghalen door middel van een liposculptuurbehandeling. Een foto hiervan is te zien bij onze informatie over liposuctiebehandeling.

Ook is het in een aantal gevallen mogelijk een beperkte armlift te verrichten. Er wordt dan een ovaal weggesneden in de okselhuid, waardoor u geen littekens krijgt op de bovenarm.

Meer weten over de mogelijkheden van Janssen Kliniek op het gebied van de armlift? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.