Borstvergroting

Een borstvergroting in onze kliniek in de regio Tilburg, Den Bosch en Eindhoven?

Borstvergroting in Tilburg regio

Een borstvergroting laten doen?

Een borstvergroting laten doen in Brabant? Borstvergroting is een procedure voor esthetische chirurgie waarmee de grootte en de vorm van borsten veranderd kunnen worden. Een borstvergroting in onze kliniek in de regio Tilburg, Den Bosch en Eindhoven wordt vooral uitgevoerd bij vrouwen die altijd al kleine borsten hebben gehad of bij vrouwen die door een borstvoeding of gewichtsverlies minder stevige of kleinere borsten hebben gekregen. Een zacht en natuurlijk aanvoelend implantaat vergroot het volume en zorgt voor een steviger, natuurlijk uiterlijk van uw borsten.

Resultaten

Foto's voor en na borstvergroting

janssen kliniek borstvergroting
borstvergroting voor en na foto
borstvergroting foto voor en na
borstvergroting resultaat janssen kliniek
borstvergroting resultaat
borstvergroting Tilburg
kliniek Janssen Oisterwijk

Borstvergroting consult in onze kliniek regio Tilburg, Den Bosch en Eindhoven

Wilt u een borstvergroting laten doen en wilt u graag meer weten over de behandeling? Bij de Janssen Kliniek bieden we u graag een vrijblijvend en gratis consult. Uw arts kan u tijdens een consult in onze kliniek nog meer vertellen over de mogelijkheden van een borstvergroting vanaf 100cc tot 1050cc en/of een borstlift in uw specifieke situatie. Borsten bestaan uit vetweefsel, klierweefsel, bloedvaten, zenuwen, melkgangen en lymfeklieren, bedekt door huid. De vorm van uw borsten wordt vooral bepaald door de elasticiteit van de huid en de verhouding tussen vetweefsel en klierweefsel.

martin janssen plastisch chirurg

Van begin tot eind

De weg naar nieuwe borsten

Voorafgaand aan elke behandeling vindt een uitgebreid informatiegesprek met de plastisch chirurg in onze kliniek plaats. Tijdens dit consult zal de plastisch chirurg vragen stellen over uw medische achtergrond en uw algemene fysieke gesteldheid. U dient uw plastisch chirurg zo uitgebreid en eerlijk mogelijk te informeren over uw wensen en uw verwachtingen. Alleen zó kan de chirurg aangeven wat wel en wat niet haalbaar is.

U kiest het volume
Op basis van uw wensen en persoonlijke karakteristieken kiest u samen met uw chirurg het voor u meest geschikte implantaat. Door middel van pasprotheses zal de door u gewenste grootte van uw borsten worden vastgesteld. Deze pasprotheses met verschillende volumes worden in uw BH geplaatst zodat u in de spiegel het effect kunt zien, alleen u maakt de beslissing voor het juiste volume.

Voor een borstvergroting wordt u gedurende een dag opgenomen in onze kliniek. De ingreep vindt plaats onder narcose. Een implantaat kan ingebracht worden via een sneetje in de oksel, een sneetje langs de onderste helft van de tepel of een sneetje in de plooi onder de borst.

Al deze methoden zijn zó ontwikkeld dat er sprake is van minimale littekenvorming. Het litteken zal na de operatie nauwelijks zichtbaar zijn.

Het implantaat wordt hierna onder het borstweefsel of onder de grote borstspier geplaatst. Het is mogelijk dat u de randen van het implantaat kunt voelen wanneer u een dunne borsthuid hebt. Wanneer de bedekking minder dan 2 cm is bij de eventuele plek van de bovenrand van de prothese is het advies om deze onder de borstspier te plaatsen. Plaatsen onder de grote borstspier heeft als voordeel dat er minder kans op kapselsamentrekking is. Nadeel van deze plaats is dat het herstel na de ingreep langer duurt. Nadat de implantaten zijn ingebracht, en in de juiste positie liggen worden de sneetjes met hechtingen gesloten. In zeldzame gevallen wordt bij elke borst een dun slangetje aangebracht om het wondvocht af te voeren, maar meestal is dat niet nodig, dit voorkomt een extra litteken en ongemak en pijn.

Direct na de ingreep blijft u onder controle van de medische staf in de kliniek te Oisterwijk, in de regio Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. Wanneer u bijkomt uit de narcose kunt u zich slap en moe voelen. De reacties op de narcose verschillen per individu.

Tot het moment waarop u de kliniek verlaat, wordt u begeleid door een verpleegkundige, een anesthesist en uw plastisch chirurg. U kunt na de operatie wat pijn hebben als gevolg van zwelling van het behandelde gebied en lichte bloeduitstortingen. Voor dit ongemak volstaat vaak een lichte pijnstiller als Paracetamol. Uw borsten zullen een gespannen gevoel geven tot het moment waarop de huid zich heeft aangepast aan de nieuwe borstomvang. Dit kan 6 weken tot 3 maanden duren.

De relatie met uw plastisch chirurg en de medewerkers van onze kliniek eindigt niet na de ingreep. Na één week komt u voor controle naar de kliniek en zullen eventuele resterende knoopjes van de oplosbare hechtingen worden verwijderd. Hierna komt u nog enkele keren terug voor controle (na 6 weken, 3 maanden en na 1 jaar, en dan jaarlijks).

Vermindering van de huidelasticiteit

Jonge borsten bestaan vooral uit klierweefsel en zijn stevig. In de loop der jaren maakt het klierweefsel geleidelijk plaats voor vetweefsel, dat zacht is. Door de zwaartekracht en de vermindering van huidelasticiteit kunnen borsten gaan hangen naarmate de leeftijd vordert. Borsten bevatten geen spierweefsel, dus oefeningen om borsten te vergroten hebben geen effect. Een natuurlijk ogende borstvergroting in onze kliniek regio Tilburg is dan een goede optie. Het herstel van een borstvergroting? Dat is persoonsgebonden, maar valt over het algemeen mee.

Wilt u meer informatie over een borstvergroting in onze kliniek? Of bent u benieuwd naar onze mogelijkheden op het gebied van borstvergroting en borstvoeding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Borstvergroting in Tilburg, Eindhoven, Den Bosch

Droomt u van een borstvergroting in Brabant of regio Tilburg, Eindhoven of Den Bosch? Een borstvergroting is een persoonlijke keuze die voor veel vrouwen een grote impact kan hebben op hun zelfvertrouwen en zelfbeeld. Bij de Janssen Kliniek in Oisterwijk begrijpen we dit en streven we naar hoogwaardige zorg. Met jarenlange ervaring en expertise op het gebied van plastische chirurgie, biedt Janssen Kliniek een veilige en vertrouwde omgeving voor vrouwen die een borstvergroting overwegen. Het proces begint met een uitgebreid consult, waarbij de chirurg de wensen en verwachtingen van de patiënt bespreekt en een individueel behandelplan opstelt.

Wat kost een borstvergroting in Brabant?

  • Borstvergroting met ronde siliconen prothesen (narcose) €4.000,-
  • Borstvergroting met anatomische siliconen prothesen (narcose) €4.500,-
  • Borstvergroting met eigen vet (narcose) €4.000,-

Vragen over een borstvergroting?

Hoe kies ik de juiste implantaten?

Er zijn tegenwoordig vele implantaten beschikbaar die bij een borstvergroting gebruikt kunnen worden. De implantaten verschillen qua grootte, maar ook qua oppervlak, vulling en vorm. De keuze van het juiste implantaat is sterk persoonsgebonden. Elk implantaat bestaat uit een siliconenomhulsel. Dit omhulsel kan een ruw of een glad oppervlak hebben.

Bij het inbrengen van een lichaamsvreemd weefsel in de huid, of dat nu een borstimplantaat, een heupprothese of zelfs een splinter is, vormt het lichaam een kapsel rond dit weefsel. Bij het inbrengen van borstimplantaten trekt dit kapsel soms samen, wat harde en pijnlijke borsten kan veroorzaken. De kans op het ontstaan hiervan is rond de 5%. Bij een ruw oppervlak is een zekere groei van weefsel mogelijk waardoor de kans op samentrekking van het kapsel geringer is.

Het siliconenomhulsel wordt meestal gevuld met een siliconengel of een zoutwateroplossing. Een implantaat gevuld met siliconengel geeft het meest natuurlijke resultaat. Een implantaat gevuld met een zoutwateroplossing is harder en kan vouwen of rimpelvorming vertonen, doordat er altijd iets van het water weer verdwijnt.

De keuze voor dit soort implantaat komt vaak voort uit angst voor negatieve bijwerkingen van siliconenimplantaten. Deze angst is niet terecht. Uit wetenschappelijk onderzoek en conclusies van de Gezondheidsraad is gebleken dat er geen directe relatie bestaat tussen siliconen in borstimplantaten en een verhoogde kans op borstkanker, auto-immuunziekten en andere klachten. Er is mogelijk een hele kleine kans op de ontwikkeling van anaplastisch grootcellig lymfoom (ALCL), een zeldzame vorm van non-Hodgkin lymfoom.

De vorm van de implantaten is rond of anatomisch. Een rond implantaat geeft uw borst ook in het bovenste deel een rond en bol aanzien. Bij een rond implantaat met een zachte of vloeibare inhoud beweegt dit op natuurlijke wijze mee; bij een staande positie komt er ook enige druppelvorming in de prothese. Hierdoor is dan wel de bovenpool weer leeggelopen, terwijl de leegte bij de meeste vrouwen juist dient te worden opgevuld. De huidige hoogcohesieve gel implantaten blijven in elke positie de zelfde ronde vorm houden waardoor deze soms duidelijker als een balvorm aanwezig kunnen zijn.

Onder invloed van de zwaartekracht en een verminderde huidelasticiteit bestaat na verloop van tijd de mogelijkheid dat er een meer hangende borst ontstaat. Dit verschijnsel kan bij elke prothese optreden en is sterk afhankelijk van het gewicht. De anatomische implantaten zijn druppelvormig, waardoor de bovenkant van de borst op een meer natuurlijke wijze wordt opgevuld, ook op langere termijn.

De buitenrand van de prothesen is iets dikker en kan misschien makkelijker door u worden gevoeld. Wanneer u nu uw ribben kunt voelen met uw vinger onder de borst of naast de borst zult u zeker de rand van de prothesen kunnen voelen onder en naast de borst. Wanneer u denkt dat het voelen van de rand van de prothesen voor u een probleem kan worden, moet u deze ingreep niet laten uitvoeren! Wij kunnen de kwaliteit of dikte van uw weefsel niet veranderen. Wanneer u mager bent en weinig eigen borstweefsel hebt, is voor u de kans groter dat u de prothesen kunt voelen.

Hoe groter het implantaat dat u wilt, des te slechter zal uw borst eruit zien na verloop van tijd. Een groter implantaat zal gedurende de tijd het weefsel meer oprekken met als gevolg het dunner worden en het meer uitzakken van het weefsel. Uw weefsel zal bij het ouder worden niet verbeteren en er zal steeds minder weefsel zijn om het implantaat te ondersteunen.

Niet alleen over het soort implantaat dat wordt toegepast, maar ook over de grootte van het implantaat zult u samen met uw arts een beslissing moeten nemen. U moet hierbij niet alleen denken in termen van uw BH-maat. De grootte van uw nieuwe borsten beïnvloedt bijvoorbeeld ook de ruimte tussen uw borsten en de hoogte van uw borsten.

De meest natuurlijke borstvergroting krijgt u door uw nieuwe borsten een natuurlijk geheel te laten vormen met uw lichaam. Wanneer u echter een totaal natuurlijke borst wenst, moet u deze ingreep niet laten verrichten. De grootte van het implantaat wordt beperkt door de elasticiteit van uw huid en de hoeveelheid botweefsel. Implantaten die eigenlijk te groot zijn voor de huid van uw borst of het botweefsel, kunnen zichtbaar of voelbaar blijven onder de huid. Dit geeft een onnatuurlijk effect en kan zelfs leiden tot ongewenste resultaten.

Het litteken zal in de meeste gevallen komen in de borstplooi. Dit is de minst opvallende plaats.

De huidige prothesen zijn iets stugger door de cohesieve gel en door het geruwde oppervlak. Daarom is een incisie (insnijding) in de borstplooi van minimaal vijf cm noodzakelijk. Hiermee wordt voorkomen dat de prothese wordt kapot gedrukt tijdens het inbrengen met als gevolg vormverandering of een zichtbare deuk.

Incisies via oksel en tepelhof zijn meestal niet aan te raden, omdat deze een meer opvallend litteken opleveren. Een vervolgoperatie zal in de toekomst ook altijd via het litteken in de borstplooi verlopen. Het nadeel van de cohesieve gel prothesen is dat bij draaiing of rotatie dit zichtbaar is. Elke prothese kan draaien dus druppelvormige en ronde modellen. De kans hierop is rond de 5%, het terug draaien is in de meeste gevallen binnen twee minuten gebeurt en zonder operatie.

 

Wat is een borstvergroting?

Een borstvergroting is een chirurgische procedure waarbij de grootte en vorm van de borsten worden verbeterd door het plaatsen van implantaten achter de borstweefsels.

Waarom kiezen voor een borstvergroting?

Mensen kiezen vaak voor een borstvergroting om verschillende redenen, zoals het verbeteren van hun zelfvertrouwen, het corrigeren van asymmetrie tussen de borsten, het herstellen van verloren volume na zwangerschap of gewichtsverlies, of om persoonlijke esthetische doelen te bereiken.

Hoe lang duurt het herstel na een borstvergroting in Brabant?

 U kunt na de operatie wat pijn hebben als gevolg van zwelling van het behandelde gebied en lichte bloeduitstortingen. Voor dit ongemak volstaat vaak een lichte pijnstiller als Paracetamol. Uw borsten zullen een gespannen gevoel geven tot het moment waarop de huid zich heeft aangepast aan de nieuwe borstomvang. Dit kan 6 weken tot 3 maanden duren.

Bij plaatsing onder de spier zult u wat meer pijn ervaren. U zult gedurende zes weken dag en nacht een speciale (sport-)BH moeten dragen, die de nieuwe vorm van uw borsten ondersteunt en de zwelling tegengaat.

Wij raden u aan om een aantal dagen rust te houden na de ingreep. Hierna kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken. De eerste dagen na de ingreep zult u ’s ochtends een stijf gevoel hebben. Toch verdient het aanbeveling om hevige inspanning, zowel geestelijk als lichamelijk, gedurende enkele weken te vermijden.

Zitten er risico's aan een borstvergroting?

Helaas is er geen enkele operatie zonder risico’s in de plastische chirurgie, en dient er dus te worden gezocht naar de mogelijkheden voor betere klinische en esthetische uitkomsten.

De gepubliceerde complicatie kansen met betrekking tot de borstvergroting zijn de volgende:

  • Kapsel contractie kans tussen 3,3% en 18,9%
  • Ruptuur kans tussen 4,3% en 9,3%
Hoe maak ik een afspraak voor een borstvergroting in regio Tilburg?

Wilt u meer informatie over een borstvergroting in onze kliniek te Oisterwijk, in regio Tilburg, Eindhoven en Den Bosch? Een gratis consult? Of bent u benieuwd naar onze mogelijkheden op het gebied van borstvergroting en borstvoeding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via telefoon en mail.

Een andere borstcorrectie laten doen?

Uw borstvergroting realiseren?

Vrijblijvend consultgesprek

U wilt uw borstvergroting werkelijkheid gaan maken? Voor een borstvergroting in Brabant bent u aan het juiste adres. Natuurlijk zegt een website niet alles. Daarom beantwoorden we graag al uw vragen in een gratis en vrijblijvend consultgesprek. In onze kliniek in Osterwijk, in de regio Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. Natuurlijk kunt u ons ook bellen en mailen.