Borstlift / borstversteviging

Een borstlift zal uw borsten verstevigen en liften. De positie van uw tepels en tepelhof worden gelift en de grootte van de tepelhof zal worden aangepast.

Uw borsten liften?

Borstlift in regio Tilburg, Den Bosch, Eindhoven

Verlies aan huidelasticiteit, zwaartekracht en andere factoren zoals gewichtsverlies, zwangerschap en uiteindelijk borstvoeding hebben effect op de vorm en stevigheid van uw borsten. Patiënten die wel tevreden zijn met het volume of de maat van de borsten kunnen een borstlift ondergaan, waardoor de borsten hoger en steviger worden en resulteren in een meer jonger aspect van de borsten. Sommige patiënten kunnen ook ontevreden zijn over het verlies van een aanzienlijk volume van de borsten. In deze gevallen kan een implantaat worden ingebracht tijdens de borstlift om de borsten te liften, het volume te vergroten, de borsten te verstevigen en de vorm en positie te verbeteren.

Resultaten

Foto's voor en na borstlift

borstlift voor en na

Borstlift regio Tilburg, Den Bosch en Eindhoven

Wilt u een borstlift of borstversteviging laten doen in Brabant? En wilt u graag meer weten over de behandeling? Bij de Janssen Kliniek bieden we u graag een vrijblijvend en gratis consult. Tijdens het consult zal u worden gevraagd naar uw wensen van borstvorm en volume of BH maat. De plastisch chirurg zal u uitleggen waar uw tepels en tepelhof worden gepositioneerd met een borstlift. Schroom niet om al uw wensen aan borstverbetering te melden aan de plastisch chirurg. Hierdoor krijgt deze een beeld van uw verwachtingen en kan bepalen of deze verwachtingen reëel en waar te maken zijn.

Hoe wordt een borstlift uitgevoerd?

Individuele factoren en persoonlijke voorkeuren zullen de specifieke techniek voor uw borstlift bepalen. Er zijn namelijk meerdere technieken mogelijk. Incisies volgen de natuurlijke borstcontour en bepalen het gebied van de te verwijderen overtollige huid en de nieuwe locatie van de tepel en tepelhof. De huid in het donkere gebied zal worden verwijderd en de tepel zal naar de hogere positie worden gebracht. De standaardtechniek voor de borstlift geeft drie incisies. Eén incisie komt er rond de tepelhof. De andere loopt verticaal van de onderrand van de tepelhof naar de borstplooi en de derde incisie loopt horizontaal onder de borst in de natuurlijke borstplooi.

Nadat de huid is weggenomen in het aangetekende gebied zal de tepel met tepelhof worden verschoven naar de hogere positie De tepelhof is door het uitzakken meestal vergroot en zal hiermee ook worden verkleind. De huid, die eerst boven de tepel zat, wordt naar beneden gebracht en samengebracht onder de tepel waarmee een vormverandering van de borst ontstaat. De tepel en tepelhof blijven verbonden met het omliggende weefsel, waardoor het gevoel in de tepel tijdens een borstlift meestal gespaard blijft evenals de mogelijkheid tot borstvoeding.

Hoe ziet de dag van de borstlift operatie eruit?

Voorafgaand aan de borstlift wordt er met een stift op uw borsten getekend om het bouwplan te bepalen. Ook worden er foto’s van de uitgangssituatie gemaakt voor uw medisch dossier.

Wanneer u heeft gekozen voor algehele narcose, zal de anesthesist u meenemen naar de operatiekamer en u een infuus geven. Dit is om vocht en medicatie toe te dienen. Tijdens de borstlift zelf bent u dan volledig in slaap.

Wat kost een borstlift in Brabant?

  • Borstlift (narcose) €4.500,-
  • Borstlift en ronde prothesen (narcose) €5.200,-
  • Borstlift en anatomische prothesen (narcose) €5.800,-

Vragen over een borstlift of borstversteviging?

Ben ik een goede kandidaat voor een borstlift?

U bent een goede kandidaat voor een borstlift, ook wel borstversteviging genoemd, wanneer u één of meerdere van onderstaande eigenschappen van de borsten heeft:

  • Borsten die lang en slap zijn maar een volume naar tevredenheid hebben.
  • Borsten die stevigheid en volume missen.
  • Tepels en een tepelhof die naar de grond wijzen. Vooral wanneer deze onder de borstplooi zijn gekomen.

Soms komen deze eigenschappen door erfelijkheid en is het familiair. In sommige gevallen kunnen uw borsten verschillend ontwikkeld zijn waarbij één borst stevig en goed gepositioneerd is en de andere borst niet. Er kunnen verschillen in volumes zijn van de borsten en de vorm. Borsten die groot en zwaar zijn, kunnen ook een borstlift ondergaan, echter het resultaat zal minder langdurig zijn ten opzichte van een kleinere borst.

Een borstversteviging kan op elke leeftijd worden uitgevoerd, maar een plastisch chirurg zal u adviseren te wachten tot de borstontwikkeling is gestopt. Dit zal rond het 21e jaar zijn. Zwangerschap heeft een onvoorspelbare invloed op het volume en de vorm van de borsten. Toch kunnen vrouwen ervoor kiezen om een borstlift te ondergaan voor de zwangerschappen en de eventuele gevolgen van de zwangerschap later weer te laten corrigeren. Aangezien de melkkliergangen en de tepels intact blijven bij een borstversteviging zal normaal gesproken de mogelijkheid tot borstvoeding geven intact blijven. Bespreek de eventuele zwangerschapswens wel met uw plastisch chirurg.

Hoe evalueert mijn plastisch chirurg mij voor een borstlift operatie?

Uw plastisch chirurg zal uw borsten onderzoeken en eventueel metingen doen en foto’s maken voor uw medisch dossier. De vorm, volume en kwaliteit van de huid zullen worden beoordeeld en de plaatsingspositie van de tepels en tepelhof zullen worden beoordeeld.

Het beste is om voorbereid naar het consult te komen en uw medische voorgeschiedenis te bespreken. Alle medisch problemen die u heeft, allergieën voor medicijnen en medische behandelingen en operaties die u ondergaan heeft, dient u te vermelden. Het is belangrijk voor u om deze complete informatie te verstrekken. Wanneer u van plan bent om nog een aanzienlijk gewicht te gaan verliezen dient u dit ook te melden aan de plastisch chirurg. Meestal zakken de borsten weer en worden ze weer slapper als gevolg van het afvallen. Uw plastisch chirurg kan u dan aanbevelen om eerst een stabiel streefgewicht te bereiken voordat u uw borsten laat verstevigen.

Zal mijn zorgverzekeraar de kosten voor een borstversteviging vergoeden?

Borstlift chirurgie is een esthetische (cosmetische) procedure. Over het algemeen worden deze kosten niet vergoed door de zorgverzekeraar. U kunt dit terugvinden in uw polisvoorwaarden. Wanneer u telefonisch informeert bij de zorgverzekeraar kunt u te horen krijgen dat het vergoed kan worden, mits de plastisch chirurg u een medisch verklaring geeft. Dit houdt in dat de telefonistes van de zorgverzekeraar nooit nee mogen verkopen en u hiermee feitelijk afschepen. Een medische verklaring voor een borstlift bestaat uiteraard niet. Het is geen ziekte en u kunt hier prima 100 jaar mee worden wanneer er geen borstverstevigende operatie wordt uitgevoerd.

Wel kunt u via Cosmetic Finance financiering aanvragen en in termijnen betalen.

Wat zijn de variaties bij de borstlift techniek?

Er zijn meerdere variaties mogelijk in het ontwerp en de incisies voor een borstlift. Het volume en de borstvorm, de grootte van de tepelhof en de mate van uitzakken van de borst zijn factoren die bepalen voor de plastisch chirurg welke techniek wat betreft borstversteviging de beste voor u.

In sommige gevallen is het mogelijk om een horizontaal litteken te voorkomen onder de borst en soms is een verticaal litteken te voorkomen. Bij de standaardtechniek voor een borstlift ontstaat er een ankervormig litteken. Wanneer u een goede kandidaat bent voor een gemodificeerde techniek zal de plastisch chirurg dit met u bespreken.

Bij de hierboven getoonde foto’s is de techniek gebruikt waarbij een langer litteken ontstaat in de borstplooi en rond de tepelhof, maar geen litteken verticaal van de tepelhof naar de borstplooi. Om hiervoor geschikt te zijn moet de borst aanzienlijk hangen. Dit is de techniek om uw borsten te verstevigen van professor Lalonde uit Canada.

Wanneer u heeft aangegeven ook niet tevreden te zijn met het volume of de maat van de BH dan is een extra borstvergroting tijdens de borstlift een juiste optie. U ontvangt dan tevens alle informatie van de borstvergroting. Hieronder staat een voorbeeld van een borstversteviging met vergroting middels een prothese.

Wat zijn de risico’s van een borstversteviging?

Gelukkig zijn serieuze complicaties bij een borstlift zeldzaam. Elk jaar ondergaan duizenden vrouwen succesvol een borstliftende operatie, waarbij ze geen ernstige complicaties ondervinden. Ze zijn dan ook tevreden met het resultaat. Iedere vrouw die overweegt om haar borsten te laten verstevigen, dient zich er wel van bewust te zijn dat er voordelen zijn maar ook risico’s.

Ik begrijp dat elke chirurgische behandeling risico’s heeft, maar hoe kom ik achter deze risico’s om een weloverwogen besluit te nemen tot het aangaan van een behandelingsovereenkomst?

Het onderwerp van risico’s en complicaties kan het best worden besproken tijdens het consult met de plastisch chirurg.

Enkele van de potentiële complicaties die kunnen optreden tijdens een borstlift zullen worden besproken. Dit zijn bloeding, infectie en reacties op anesthesie. Na de borstlift kunnen de borsten niet perfect symmetrisch zijn en de tepelhoogte kan verschillend zijn. Kleine nabehandelingen en aanpassingen kunnen later altijd worden gemaakt. Permanent verlies van gevoel in de tepel of in gebieden van de huid op de borst is zeldzaam. Revisie chirurgische behandelingen kunnen in bepaalde gevallen waarin de incisies slecht genezen zijn, helpen.

U kunt helpen deze risico’s te verkleinen door de adviezen en cliënteninstructies te volgen die u ontvangt voor en na de borstverstevigende operatie.

Hoe moet ik mij voorbereiden op de borstversteviging?

Het streven van de plastisch chirurg en de gehele staf is om deze chirurgische ervaring voor u zo eenvoudig en comfortabel als mogelijk te maken.

Afhankelijk van de leeftijd en eventuele geschiedenis van borstkanker op jonge leeftijd in uw familie, kan betekenen dat er een mammografie voorafgaande aan de ingreep en een controlefoto enkele maanden later moet plaatsvinden. Dit om veranderingen in de toekomst in de borst vast te leggen. Na een borstlift kunt u nog steeds zelfonderzoek verrichten. Borstlift chirurgie verhoogt de kans op borstkanker niet.

Wanneer u een roker bent, is het verzoek om ruim voor de ingreep te stoppen met roken. Bloedverdunners (aspirine) dienen, indien dit mogelijk is, een week voor de operatie ook te worden gestopt, omdat deze een verhoogde bloedingneiging geven. Dit zal door de plastisch chirurg gedurende het consult besproken worden.

Een operatie om uw borsten te laten verstevigen kan met alleen locale verdoving worden verricht of met algehele narcose en dan in dagbehandeling. Is dit laatste het geval dan dient u iemand te regelen die u naar huis kan brengen na de ingreep.

Hoe ziet ik eruit en hoe voel ik mij kort na de borstlift?

De dag na de borstlift dient u rustig aan te doen en niet teveel op bed te liggen. Het kan de eerste dagen wat ongemakkelijk zijn. De wond kan gevoelig zijn en trekkerig aanvoelen. Er kan een klein beetje bloedverlies zijn in de pleisters of gaasjes. Uitrekken, bukken en tillen dient u zoveel mogelijk te beperken. Voorkom druk op de borsten tijdens het slapen. Door al deze activiteiten kunnen er meer zwellingen en zelfs bloedingen ontstaan.

Wanneer er drains zijn gebruikt (nogmaals de kans hierop is zeer klein, tenzij er tevens een verkleining van de borsten is verricht) zullen deze de volgende dag worden verwijderd. Eventueel kunnen er dan ook schone pleisters of gaasjes worden aangebracht. U dient vervolgens voor zes weken een sport BH te dragen. Dit tot de zwelling en verkleuring van de borsten verdwenen is. In het algemeen kunnen de knoopjes van de oplosbare hechtingen één week na de operatie worden verwijderd, maar ze kunnen ook drie weken blijven zitten. Wanneer er locale verdoving is gebruikt, zullen er meer bloeduitstortingen en verkleuringen aanwezig zijn.

Na de borstversteviging kunt u merken dat het gevoel rond de tepels minder is, maar meestal is dit maar tijdelijk. Het herstel hiervan kan weken tot maanden in beslag nemen, maar het kan tot zelfs een jaar duren voordat het gevoel weer normaal is geworden. Uw borsten kunnen ook langere tijd nodig hebben voor het aannemen van de natuurlijke vorm. Dit is weer afhankelijk van de gebruikte techniek bij de borstlift en zal worden uitgelegd tijdens het consult. Littekens zullen de eerste weken tot maanden rood zijn. Het kan één tot twee jaar in beslag nemen voordat de littekens wit zijn geworden en eventueel kunnen littekens breder worden. Dit doet uw lichaam zelf. Uw manier van wondgenezing bepaalt het resultaat van het litteken, ondanks dat deze fraai onderhuids worden gehecht. Houd hier dus rekening mee.

Wanneer kan ik mijn normale activiteiten hervatten?

Na een borstlift operatie moet het mogelijk zijn om binnen enkele dagen uw werkzaamheden weer uit te kunnen voeren, maar dit is afhankelijk van het werk. Enkele weken na de borstversteviging moet het zeker weer kunnen. Voor enige tijd kunt u een periode van ongemak en milde pijn ervaren, maar dit is normaal. Forse of ernstige pijn is niet normaal en dient te worden doorgegeven aan de plastisch chirurg.

Seksuele activiteit kunt u de eerste twee weken nadat u uw borsten hebt laten verstevigen, het best voorkomen. Hierna dient u nog enkele weken zeer voorzichtig te zijn met uw borsten, deze kunnen zeer gevoelig zijn.

Hoe lang gaat het resultaat mee?

Een borstlift zal uw borsten verstevigen en liften. De positie van uw tepels en tepelhof worden gelift en de grootte van de tepelhof zal worden aangepast. Het litteken van de borstlift zal in de loop der tijd verder genezen. Het is belangrijk dat u zich realiseert dat littekens altijd permanent zichtbaar zullen zijn. Bij sommigen zal dit een dun lijntje zijn en bij anderen kan dit een opvallender breder litteken zijn. Maar gelukkig vallen de littekens onder uw kleding.

Tenzij u fors in gewicht toe- of afneemt of zwanger raakt, zal de nieuwe borstvorm redelijk lang stabiel blijven. Echter zwaartekracht en de effecten van het verouderen zullen uiteindelijk het volume en de vorm van de borsten bij elke vrouw weer beïnvloeden. Mocht u na jaren weer ontevreden zijn over de vorm of het volume, dan kan er weer een corrigerende borstlift worden verricht. Dit valt uiteraard niet onder een garantie.

Hoe vaak kom ik terug bij mijn plastisch chirurg?

Na één week, na zes weken, na drie maanden en na één jaar komt u bij Janssen Kliniek terug voor controle. Dit om het genezingsproces en het resultaat te kunnen beoordelen. De relatie met uw plastisch chirurg is dus niet over na het verlaten van de operatiekamer. Wanneer u vragen heeft of als er onduidelijkheden zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw plastisch chirurg.

Een andere borstcorrectie laten doen?

Uw borstlift realiseren?

Vrijblijvend consultgesprek

Uw borsten verstevigen met een borstlift in Brabant? Voor een borstversteviging in regio Tilburg, Den Bosch en Eindhoven bent u aan het juiste adres bij Janssen Kliniek Oisterwijk. Natuurlijk zegt een website niet alles. Daarom beantwoorden we graag al uw vragen in een gratis en vrijblijvend consultgesprek.  Natuurlijk kunt u ons ook bellen en mailen.