Lipofilling

Wat is een lipofilling?

Lipofilling is een techniek waarin gebruik wordt gemaakt van eigen vetweefsel voor het opvullen van ingevallen wangen, diepe gelaatsplooien, lippen etc.

Het consult – regio Tilburg, Den Bosch, Eindhoven

De plastisch chirurg kan bepalen of lipofilling bij u mogelijk is. En of het door u gewenste resultaat door lipofilling bereikt kan worden. Tijdens dit bezoek kan de plastisch chirurg u foto’s van voor en na de lipofilling laten zien. Hij legt u uit welke operatietechnieken voor u het meest geschikt zijn en bespreekt de voor- en nadelen hiervan. Hierdoor kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

De behandeling

Lipofilling wordt meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Via liposuctie, door middel van zuignaalden, wordt eigen vetweefsel weggenomen en op de gewenste plaats van het lichaam weer ingebracht. De duur van de behandeling is afhankelijk van de omvang van de lipofilling. U mag kort na de behandeling naar huis. Vlak na de operatie zijn de behandelde gebieden nog wat blauw verkleurd en gezwollen. Na ongeveer één à twee weken verdwijnt dit vanzelf. Al vrij snel na de operatie kunt u weer aan het werk. Doorgaans is het resultaat van de lipofilling na een week of zes goed zichtbaar. Men gaat ervan uit dat een groot deel van het ingespoten vet in het behandelde gebied blijft. Wel is het soms nodig de behandeling te herhalen, als een klein deel van het ingespoten vetweefsel wordt afgebroken.

Een week na de lipofilling komt u bij de plastisch chirurg voor controle. Vervolgcontroles in overleg met de plastisch chirurg.

Mogelijke bijwerkingen

In het algemeen is de methode van lipofilling een goed verdraagbare methode. Desondanks bestaat er toch de mogelijkheid dat er nevenwerkingen kunnen optreden die wel zeker na enige tijd verdwijnen:

– Bloedingen en zwellingen ter hoogte van de inspuiting;

– Roodheid van de huid, gevoeligheid van de huid.