FUE haartransplantatie

Een FUE (Folliculaire Unit Extractie) haartransplantatie is de modernste techniek voor haartransplantaties en biedt een blijvende oplossing voor dun behaarde en kale plekken.

Haarverlies en kaalheid?

Haartransplantatie bij Janssen Kliniek

Haarverlies en kaalheid zijn problemen die veel mannen en ook steeds meer vrouwen aangaan. Hoewel deze problemen vaak worden toegeschreven aan stress of een ongezonde leefstijl, ligt de oorzaak meestal elders, zoals genetica. Een haartransplantatie is een effectieve en permanente oplossing tegen kaalheid, waarbij de FUE techniek tegenwoordig de voorkeur geniet boven de verouderde FUT (Folliculaire Unit Transplantatie) techniek.

De FUE techniek

De FUE techniek houdt in dat gezonde haarzakjes één voor één worden getransplanteerd van de haarkrans achter op uw hoofd naar de kale of dunbehaarde zones bovenop uw hoofd. Dit gebeurt met behulp van een micronaaldje, waardoor de haarzakjes nauwkeurig en voorzichtig worden verwijderd en geïmplanteerd. Deze techniek laat geen zichtbare littekens achter, omdat hechtingen niet nodig zijn en de wondjes zeer klein zijn en snel genezen.

Na de transplantatie vallen de getransplanteerde haren vaak uit binnen 1 tot 3 weken. Dit is een normaal proces, waarna de haargroei zich binnen drie tot vier maanden herstelt. Het uiteindelijke resultaat is zichtbaar na 12 tot 14 maanden, met voortdurende vooruitgang in de tussenliggende periode.

fue haartransplantatie
martin janssen plastisch chirurg

Vergelijken: wat is de beste haartransplantatie?

Het verschil tussen FUE en FUT

De FUE techniek is minder belastend dan de FUT techniek. Bij FUT wordt een reep hoofdhuid van ongeveer 20 tot 30 cm uit het donorgebied gesneden, waarna de haarzakjes uit deze reep worden gehaald. Dit veroorzaakt een grotere incisie, waardoor het genezingsproces langer duurt en er lijnvormige littekens kunnen ontstaan die zichtbaar kunnen blijven. Hierdoor adviseert Janssen Kliniek in alle gevallen de FUE techniek.

Vrijblijvend consultgesprek

Als u een FUE haartransplantatie overweegt, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Maak een afspraak voor een vrijblijvend consultgesprek bij de Janssen Kliniek. U kunt vooraf foto’s van het te behandelen gebied opsturen om te bepalen of een behandeling mogelijk is. Tijdens het consult bespreekt u uw wensen en krijgt u een realistisch beeld van de ingreep. Voor een overzicht van de kosten kunt u de pagina haartransplantatie kosten raadplegen.

Vragen over een (FUE) haartransplantatie?

Hoe verloopt een haartransplantatie?

De FUE haartransplantatie bij Janssen Kliniek wordt uitgevoerd door de plastisch chirurg.

De behandeling begint met het verdoven van het donorgebied, de haarkrans, door de plastisch chirurg. Vervolgens worden de haartransplantaten uit dit gebied genomen met behulp van een klein elektrisch boortje, uitgevoerd door ervaren hair technicians. Nadat de transplantaten succesvol zijn gewonnen, verdooft de plastisch chirurg het transplantatiegebied, ook wel het ontvangstgebied genoemd.

In dit ontvangstgebied worden vervolgens kleine gaatjes gemaakt waar de haartransplantaten geplaatst zullen worden. De transplantaten die in de ochtend uit het donorgebied zijn gehaald, worden zorgvuldig in deze gaatjes teruggezet. Dit proces zorgt ervoor dat de gaatjes uiteindelijk worden gevuld met de transplantaten, wat bijdraagt aan een natuurlijk en vol eindresultaat.

Doet een haartransplantatie pijn?

De behandeling wordt uitgevoerd onder lokale verdoving en is na het verdoven doorgaans pijnloos. Door de verdoving voelt uw hoofd strak aan, vergelijkbaar met het gevoel van een te strakke helm. Dit strakke gevoel kan enkele dagen blijven bestaan.

Hoe lang duurt een FUE haartransplantatie?

Een FUE-behandeling is zeer arbeidsintensief en vergt veel tijd. Soms wordt de behandeling over twee of meer dagen gespreid.

Wat is een FUE haartransplantatie?

FUE is een van de eerste methoden die in gedachten komt bij haartransplantatie. Het kenmerk van de FUE-methode is dat er, in tegenstelling tot de oude FUT-techniek, geen incisie op de hoofdhuid wordt gemaakt. Bovendien verhoogt de afwezigheid van littekens na de operatie de voorkeur van patiënten.

Wat zijn de voordelen van een FUE haartransplantatie?
  • De procedure wordt uitgevoerd onder lokale verdoving.
  • Patiënten ervaren minimaal pijn en ongemak.
  • Het is succesvol in de behandeling van haaruitval op grote gebieden. Met deze methode kunnen haarfollikels worden verzameld uit verschillende delen van het lichaam, zoals onder de kin en het borstgebied.
Hoe lang duurt het herstellen van haartransplantatie?

We adviseren onze klanten altijd om minstens 1 week, maar bij voorkeur 2 weken vrij te nemen na de behandeling. Gedurende deze tijd kunnen zich wondkorstjes vormen en kan de hoofdhuid rood worden, wat tot ongeveer 10 tot 12 dagen na de behandeling kan aanhouden. Direct na de behandeling kan er ook zwelling (oedeem) optreden op het voorhoofd en/of de zijkanten van het gezicht, wat meestal na ongeveer 5 tot 7 dagen verdwijnt. Daarom wordt een rustperiode van ongeveer 2 weken na de behandeling aanbevolen.

Uw haartransplantatie realiseren?

Vrijblijvend consultgesprek

U wilt graag een haartransplantatie laten doen? Voor een haartransplantatie in Brabant bent u aan het juiste adres. Natuurlijk zegt een website niet alles. Daarom beantwoorden we graag al uw vragen in een gratis en vrijblijvend consultgesprek. In onze kliniek in Osterwijk, in de regio Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. Bel of mail ons gerust.