Littekencorrectie

Uw litteken minder opvallend maken?

martin janssen plastisch chirurg

Littekencorrectie door chirurg Janssen

Wat is een littekencorrectie, in regio Tilburg, Den Bosch en Eindhoven?

Bij beschadiging van de huid van het menselijk lichaam als gevolg van een operatieve behandeling, een ongeval of een brandwond treedt littekenvorming op. Littekens kunnen in een enkel geval dik (hypertrofisch litteken) worden of zelfs buiten de begrenzing van het oorspronkelijke litteken gaan groeien en wild vlees geven (keloïd vorming). Een littekencorrectie zal een litteken minder opvallend maken, maar het litteken zal nooit geheel verdwijnen. Laat u daarom goed voorlichten over wat u kunt verwachten van een littekencorrectie.

Een gratis consult inplannen?

Denkt u na over een littekencorrectie? De plastisch chirurg overlegt met u wat uw wensen omtrent uw littekens zijn en wat u hieraan wenst te laten doen. Hij legt u uit welke operatietechnieken voor u het meest geschikt zijn en bespreekt de voor- en nadelen hiervan. Hierdoor kunt u een weloverwogen beslissing nemen.
janssen kliniek

Ieder litteken is anders

Overmatige littekenvorming wordt vaker gezien bij mensen met een donkere huidskleur of een hele lichte rossige huidskleur. Bepaalde lichaamsdelen zoals bijvoorbeeld de schouders en het borstbeen geven een verhoogde kans op littekenvorming dan elders op het lichaam. Dit wordt veroorzaakt doordat er op deze locaties meer spanning op de wond staat tijdens de genezing. Verder zal het duidelijk zijn dat een wond veroorzaakt door een scherp mes ‘mooiere’ littekens geeft dan bijvoorbeeld een scheurwond. Een littekencorrectie zal een litteken minder opvallend maken, maar het litteken zal nooit geheel verdwijnen. Laat u daarom goed voorlichten over wat u kunt verwachten van een littekencorrectie.

Een littekencorrectie: de behandeling

Een littekencorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. U bent dus voor, tijdens en na de ingreep volledig bij bewustzijn. De plastisch chirurg zal het te behandelen gebied voor de ingreep markeren. Hierna wordt het gebied geïnjecteerd met een verdovingsvloeistof en een oplossing die er voor zorgt dat tijdens de behandeling nauwelijks bloed vrijkomt. Zeker zullen de behandelde gebieden gering zwellen en eventueel een bloeduitstorting vertonen. U voelt nagenoeg geen pijn. Om de trekkrachten op de huid te verminderen en eventuele zwelling tegen te gaan zult u gedurende een aantal dagen een hechtpleister dragen op de wonden. De relatie met uw plastisch chirurg en de medewerkers van onze kliniek eindigt niet na de ingreep. Na 1 week komt u voor controle naar de kliniek en zullen de hechtingen worden verwijderd. Hierna komt u eventueel nog enkele keren terug voor controle. Als u extra informatie wilt na de behandeling, dan kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen.

Wat kost een litteken correctie in regio Tilburg, Eindhoven en Den Bosch?

  • Littekencorrectie vanaf €1.000,-

Uw littekencorrectie realiseren?

Vrijblijvend consultgesprek

U overweegt een littekencorrectie om uw litteken te verminderen? Voor een litteken correctie in Brabant bent u aan het juiste adres. Natuurlijk zegt een website niet alles. Daarom beantwoorden we graag al uw vragen in een gratis en vrijblijvend consultgesprek. In onze kliniek in Osterwijk, in de regio Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. Mail of bel ons gerust!