Borst(spier) vergroting

Met borstspiervergroting kan de grootte en de vorm van de borstspier veranderd worden. Deze ingreep wordt uitgevoerd bij mannen die vinden dat ze te kleine borstspieren hebben en geen zin hebben in langdurige fitness of bodybuilding.

Uw borstspieren vergroten

Borst(spier) vergroting man in regio Tilburg, Den Bosch en Eindhoven

Borstspiervergroting is een procedure voor esthetische chirurgie waarmee de grootte en de vorm van de borstspier veranderd kan worden. Deze ingreep wordt uitgevoerd bij mannen die vinden dat ze te kleine borstspieren hebben en geen zin hebben in langdurige fitness of bodybuilding. Een zacht en natuurlijk aanvoelend implantaat vergroot het volume en zorgt voor een steviger, natuurlijk uiterlijk van de borstspieren. De vorm van de borstspieren wordt vooral bepaald door het volume en de overliggende huid met onderhuids vetweefsel.

Resultaten

Foto's voor en na borstspier vergroting

borstspier vergroting mannen voor en na
voor en na borstspiervergroting man

Borst(spier) vergroting met implantaten

Er zijn tegenwoordig implantaten beschikbaar met een stuggere siliconengel, die ook bij een borstvergroting bij dames worden gebruikt. De speciale borstspierimplantaten verschillen qua grootte en dus ook qua volume. De keuze van het juiste implantaat is sterk persoonsgebonden. Elk implantaat bestaat uit een siliconenomhulsel. Dit omhulsel heeft een geruwd oppervlak. Bij het inbrengen van een lichaamsvreemd weefsel in de huid, of dat nu een borstspierimplantaat, een heupprothese of zelfs een splinter is, vormt het lichaam een kapsel rond dit weefsel. 

borstspier vergroting mannen voor en na

Van begin tot eind

Borstspiervergroting: het proces

Voorafgaand aan elke behandeling vindt een uitgebreid informatiegesprek met de plastisch chirurg in onze kliniek plaats. Tijdens dit consult zal de plastisch chirurg vragen stellen over uw medische achtergrond en uw algemene fysieke gesteldheid. U dient uw plastisch chirurg zo uitgebreid en eerlijk mogelijk te informeren over uw wensen en uw verwachtingen.

Alleen zo kan de chirurg aangeven wat wel en wat niet haalbaar is. Op basis van uw wensen en persoonlijke karakteristieken kiest u samen met uw chirurg het voor u meest geschikte implantaat.

Door middel van pasprotheses zal de door u gewenste grootte van uw borstspieren worden vastgesteld. De plastisch chirurg neemt de ingreep met u door en geeft aan welke resultaten kunnen worden verwacht. Tevens worden de mogelijke risico’s en complicaties (bloeding of infectie), die zelfs bij een veilige operatie als een borstspiervergroting kunnen optreden, met u besproken.

Voor een borstspiervergroting wordt u gedurende een aantal uren opgenomen in onze kliniek. De ingreep vindt plaats onder narcose.

Een implantaat wordt via een sneetje in de oksel aangebracht. Deze methode is zó ontwikkeld dat er sprake is van minimale littekenvorming. Het litteken zal nauwelijks zichtbaar zijn na de operatie.

Het implantaat wordt hierna onder de grote borstspier geplaatst. Het voordeel is dat er een kleine kans op kapselsamentrekking bestaat (hoewel dit bij recent ontwikkelde geruwde implantaten al minder vaak voorkomt). Tevens is het mogelijk dat u de buitenranden van het implantaat kunt voelen, wanneer u een dunne borsthuid heeft.

Plaatsing onder de grote borstspier heeft als voordeel dat er minder kans op kapselsamentrekking is. Nadeel van deze plaats is dat het herstel na de ingreep langer duurt en dat de druk van de borstspier het implantaat kan doen vervormen of verschuiven.

Nadat de implantaten zijn ingebracht, worden ze aangepast tot ze de juiste grootte en symmetrie hebben bereikt. Hierna worden de sneetjes met hechtingen gesloten. Tevens wordt in enkele gevallen bij elke borst een dun slangetje aangebracht voor de afvoer van het wondvocht, maar meestal is dat niet nodig.

Direct na de ingreep blijft u onder controle van de medische staf in de kliniek. Wanneer u bijkomt uit de narcose, kunt u zich slap en moe voelen. De reacties op de narcose verschillen per individu. Tot het moment waarop u de kliniek verlaat, wordt u begeleid door een verpleegkundige, een anesthesist en uw plastisch chirurg.

U kunt na de operatie wat pijn hebben, als gevolg van zwelling van het behandelde gebied, en lichte bloeduitstortingen. Voor dit ongemak volstaat vaak een lichte pijnstiller als Paracetamol.

De borsten zullen een gespannen gevoel geven tot het moment waarop de huid zich heeft aangepast aan de nieuwe borstspieromvang.

U zult gedurende zes weken dag en nacht een speciale elastische band moeten dragen, die de nieuwe vorm van uw borstspier ondersteunt en de zwelling tegengaat. Wij raden u aan om een aantal dagen rust te houden na de ingreep.

Hierna kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken. Toch verdient het aanbeveling om hevige inspanning, zowel geestelijk als lichamelijk, gedurende enkele weken te vermijden.

Wanneer er in de eerste drie maanden veel trekkracht komt op het litteken, kan dit wat breder worden. Uw plastisch chirurg zal u enkele specifieke adviezen geven over hoe u het beste kunt werken aan een voorspoedig herstel in uw persoonlijke situatie.

De relatie met uw plastisch chirurg en de medewerkers van onze kliniek eindigt niet na de ingreep. Na één week komt u voor controle naar de kliniek en zullen eventuele resterende knoopjes van de oplosbare hechtingen worden verwijderd. Hierna komt u nog enkele keren terug voor controle.

Het resultaat van een borstspiervergroting in Brabant

Een borstspiervergroting is een chirurgische ingreep. Het resultaat is niet direct na de behandeling te zien. De zwelling zal moeten afnemen en de borstspieren zullen zich moeten aanpassen aan de nieuwe vorm. Na ongeveer drie maanden hebt u een goed zicht op het uiteindelijke resultaat. Het gevoel in uw tepels kan een aantal weken anders zijn. Dit varieert per persoon van zeer gevoelig tot gevoelloos. U krijgt geleidelijk het normale gevoel in uw tepels terug.

De littekens zullen de eerste maanden nogal vurig zijn. Hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen en minder zichtbaar worden.

Wat kost borstspiervergroting in regio Tilburg?

  • Borst(spier) vergroting voor mannen (narcose) €5.000,-

Meer weten over implantaten voor borstspiervergroting?

Alles over implantaten

Er zijn tegenwoordig implantaten beschikbaar met een stuggere siliconengel, die ook bij een borstvergroting bij dames worden gebruikt. De speciale borstspierimplantaten verschillen qua grootte en dus ook qua volume. De keuze van het juiste implantaat is sterk persoonsgebonden.

Elk implantaat bestaat uit een siliconenomhulsel. Dit omhulsel heeft een geruwd oppervlak. Bij het inbrengen van een lichaamsvreemd weefsel in de huid, of dat nu een borstspierimplantaat, een heupprothese of zelfs een splinter is, vormt het lichaam een kapsel rond dit weefsel. Bij het inbrengen van borstspierimplantaten trekt dit kapsel soms samen, wat harde en pijnlijke borsten kan veroorzaken. De kans op het ontstaan hiervan is rond de 3%.

Mocht dit harde kapsel onverhoopt optreden, dan is dit met medicijnen te behandelen. Door het ruwe oppervlak is een zekere groei van weefsel mogelijk, waardoor de kans op samentrekking van het kapsel geringer is.

Het siliconenomhulsel wordt gevuld met een siliconengel. Een borstspierimplantaat gevuld met siliconengel geeft het gevoel van een normale stevige borstspier.

Vaak hebben mensen angst voor negatieve bijwerkingen van siliconenimplantaten. Deze angst is niet terecht. Uit uitgebreid wetenschappelijk onderzoek (en conclusies van de Gezondheidsraad) is gebleken dat er geen directe relatie bestaat tussen siliconen in borstimplantaten en een verhoogde kans op borstkanker, auto-immuunziekten en andere klachten.

De vorm van de implantaten is anatomisch. Dit geeft een duidelijker vorm. De anatomische implantaten zijn zodanig van vorm dat de borstspier op een meer natuurlijke wijze wordt opgevuld, ook op langere termijn.

De huidige prothesen bevatten een hoogcohesieve gel, die niet kan lekken zoals bij de oudere generatie borstprothesen voor dames. Deze nieuwe prothesen gaan langer mee.

De buitenrand van de prothesen is iets dikker en kan misschien makkelijker gevoeld worden door u. Wanneer u nu uw ribben kunt voelen met uw vinger onder de borst of naast de borst, zult u zeker de rand van de prothesen kunnen voelen onder en naast de borst. Wanneer u denkt dat het voelen van de rand van de prothesen voor u een probleem kan worden, moet u deze ingreep niet laten uitvoeren!

Wij kunnen de kwaliteit of dikte van uw weefsel niet veranderen. Wanneer u mager bent en weinig eigen borstweefsel hebt, is de kans groter dat u de prothesen kunt voelen. Uw weefsel zal bij het ouder worden niet verbeteren. U zult samen met uw plastisch chirurg een beslissing moeten nemen over de grootte van het implantaat.

Het meest natuurlijke resultaat krijgt u door uw nieuwe borstspieren een natuurlijk geheel te laten vormen met uw lichaam. Wanneer u echter totaal natuurlijke borstspieren wenst, moet u deze ingreep niet laten verrichten.

De grootte van het implantaat wordt beperkt door de elasticiteit van uw huid en de hoeveelheid botweefsel (dus uw huidige borstafmetingen). Implantaten die eigenlijk te groot zijn, kunnen zichtbaar of voelbaar blijven onder de huid. Dit geeft een onnatuurlijk effect en kan zelfs leiden tot ongewenste resultaten.

Het litteken zal in de meeste gevallen komen in de okselregio, de minst opvallende plaats. De huidige prothesen zijn iets stugger door de cohesieve gel en door het geruwde oppervlak. Daarom is een incisie (insnijding) in de borstplooi van minimaal vijf cm noodzakelijk. Hiermee wordt voorkomen dat de prothese wordt kapot gedrukt tijdens het inbrengen met als gevolg vormverandering of een zichtbare deuk.

Het litteken na borst(spier)vergroting mannen

Het litteken zal in de meeste gevallen komen in de okselregio, de minst opvallende plaats. De huidige prothesen zijn iets stugger door de cohesieve gel en door het geruwde oppervlak. Daarom is een incisie (insnijding) in de borstplooi van minimaal vijf cm noodzakelijk. Hiermee wordt voorkomen dat de prothese wordt kapot gedrukt tijdens het inbrengen met als gevolg vormverandering of een zichtbare deuk.

Uw borstspier vergroten?

Vrijblijvend consultgesprek

Uw borstspiervergroting voor mannen in Brabant realiseren? Voor het vergroten van uw borst(spier) in regio Tilburg, Den Bosch en Eindhoven bent u aan het juiste adres bij Janssen Kliniek Oisterwijk. Natuurlijk zegt een website niet alles. Daarom beantwoorden we graag al uw vragen in een gratis en vrijblijvend consultgesprek. Bel of mail ons gerust. We helpen u graag!