Dijbeenlift

Dijbeenlift – regio Tilburg, Den Bosch en Eindhoven

Door veroudering of na sterke vermagering kunnen de binnen- en buitenkant van de bovenbenen verslappen. Hierdoor kunnen er slappe huid en plooien ontstaan die ontsierend zijn voor de benen, maar die ook het lopen kunnen vermoeilijken. Vaak is een operatie, genaamd de dijbeenlift, de enige oplossing voor het verwijderen van dit overtollige huid.

Het verwijderen van overtollige slappe huid van de benen

Een dijbeenlift is een ingreep, waarbij de overtollige slappe huid van de benen wordt verwijderd, soms ook in combinatie met een liposculptuurbehandeling. Het verwijderen van de slappe huid van de bovenbenen zal een vrij groot litteken achterlaten. Onze plastisch chirurg zal dit litteken zoveel als mogelijk in de huidplooi laten vallen.

Tijdens een consult zal onze plastisch chirurg adviseren wat voor u de beste behandeling is, en beoordelen of het resultaat wat u wenst haalbaar is. Tevens zal hij bespreken hoe de dijbeenlift en de herstelperiode zullen verlopen. Ook zal hij u foto’s laten zien van door hem behandelde patiënten welke ook een dijbeenlift hebben ondergaan.

De behandeling zelf

De dijbeenlift zelf vindt plaats onder algehele narcose en zal ongeveer een uur duren. De chirurg maakt een insnijding in de liesplooi en verwijdert de overtollige slappe huid rond de benen. U mag dezelfde dag nog naar huis. Wel zal u het gedurende zes weken na de behandeling rustig aan moeten doen. Onze plastisch chirurg zal u over de herstelperiode nader informeren tijdens het consult en na de operatie. Uiteraard is onze kliniek 24 uur per dag bereikbaar voor uw vragen na een behandeling van het verwijderen van de slappe huid rond de bovenbenen.